Propagandos nestebuklas

Daug šia tema rašyti nėra tikslo, nes viskas kaip ir jau išsakyta kitų, o mėnulio pilnaties nutviekstų vistiek nepakeisi.

Todėl tik keletas pastebėjimų: tokia tai Tatjana džiaugėsi, kad „Ir tarsi stebuklas, kad vienintelę sausio 13-ąją dirigentas buvo laisvas. Į koncertą Kaune jis atvyks iš Hanoverio, Marijos teatro orkestras – iš Sankt Peterburgo“

Taip, atvyks iš Vokietijos, o poto iš kart turės mauti porai dienų į Austriją, o iš ten į Omaną. Na, o poto pasirodo, kad turės poros dienų pertrauką iki koncerto Peterburge. Vėliau vėl vojažai po Europos valstybes, Korėją, Kiniją, vėl pertraukos nuo kelių dienų iki savaitės. Per daug nereklamuojant viską galite pasižiūrėti patys: http://www.valerygergiev.info/2012.htm

Tikrai atsiras tokių, kurie iškart pasakys, kad čia tik dirigento užimtumas, o kur dar orkestras. O jis štai čia: http://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill/Teatro užimtumas didžiulis, bet turiu pripažinti, kad šioje vietoje ir aš nelabai suprantu, nes sausio 13 Mariinsky Theatre Chorus and Symphony Orchestra Peterbuge atliks Brahms Ein Deutsches Requiem. Nors gal nieko keisto čia ir nėra kai pasižiūri į orkestrantų skaičių.

Taigi, išvadas ar čia stebuklas, ar propaganda darykit patys.

P.S. Kaunas tą dieną pasipuoš. Savivaldybė leido penktadienio vakarą ant tiltų, vedančių į Žalgirio areną, kur vyks V.Gergijevo koncertas, rengti žvakių deginimo akciją.

 

Įrašas paskelbtas temoje Neklasifikuota. Išsisaugokite pastovią nuorodą.